20:18 26.10.2023

Потужність 12-го санкційного пакета ЄС має бути більшою, ніж у попередніх - виступ Зеленського на саміті Євроради

1 хв читати
Потужність 12-го санкційного пакета ЄС має бути більшою, ніж у попередніх - виступ Зеленського на саміті Євроради

Потужність нового 12-го санкційного пакета Європейського Союзу має бути більшою, ніж у попередніх пакетів, заявив президент України Володимир Зеленський, під час виступу відеозв'язком на саміті Європейської Ради в четвер.

"Я вдячний за санкційний тиск на Росію - кожен з ухвалених пакетів санкцій справді необхідний. Зараз головне, щоб усі санкції працювали повною мірою, і щоб Росія не змогла їх обійти", - заявив він.

За словами Зеленського, саме "маніпулювання санкціями і спроби нейтралізувати їх - одне з топових завдань для Кремля, тому варто активізувати нашу спільну роботу проти цього, проти всіх посередників, які допомагають Росії обходити санкції, особливо в Європі та інших регіонах світу".

"Обговорюється новий, 12-ий пакет санкцій ЄС. Ми маємо врахувати досвід усіх попередніх пакетів. І потужність нового санкційного кроку ЄС має бути більшою, ніж у попередніх", - наголосив президент.

Крім того, Зеленський укотре наголосив на необхідності заморожування всіх активів терористичної держави Росії та її спільників у всіх доступних юрисдикціях і їхнього використання для компенсації завданих Україні збитків.

"Буде справедливо, якщо кошти, накопичені російським режимом для війни, будуть використані для миру. І це підтвердження сили права - використовувати такі кошти в інтересах жертв порушення Росією міжнародного права".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА