06:54 27.10.2023

США завдали ударів по іранських об'єктах на сході Сирії

1 хв читати
США завдали ударів по іранських об'єктах на сході Сирії

За вказівкою президента США Байдена американські збройні сили завдали ударів як самооборони по двох об'єктах на сході Сирії, які використовує Корпус вартових ісламської революції Ірану і пов'язані з ним угруповання, ідеться в заяві міністра оборони США Ллойда Дж. Остіна III.

"Ці високоточні удари в рамках самооборони стали відповіддю на серію тривалих і здебільшого безуспішних нападів на американський персонал в Іраку та Сирії з боку підтримуваних Іраном воєнізованих угруповань, що почалися 17 жовтня. Унаслідок цих атак один американський контрактник загинув від серцевого нападу... 21 американський військовослужбовець дістав незначні поранення", - ідеться в заяві, опублікованій на сайті Пентагону 26 жовтня.

"У Президента немає більш важливого пріоритету, ніж безпека американського персоналу, і він дав зрозуміти, що Сполучені Штати не терпітимуть подібних атак і захищатимуть себе, свій персонал і свої інтереси", - наголосив міністр оборони.

Він також зазначив: "Якщо атаки іранських прихильників на американські війська триватимуть, ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА