11:02 27.10.2023

КМІС: Жителі прифронтових регіонів найбільше довіряють телеграм-каналам, найменше - TikTok

2 хв читати
КМІС: Жителі прифронтових регіонів найбільше довіряють телеграм-каналам, найменше - TikTok

Опитані жителі прифронтових регіонів України віддають найбільшу перевагу перевіреній інформації: 70% визначають цей критерій як один із трьох найважливіших або найважливішим, за показниками довіри лідирують телеграм-канали (51%), міжнародні ЗМІ (47%) та українські інтернет-ЗМІ (45%).

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 7-12 серпня 2023 року на замовлення USAID (проєкт "Трансформація комунікацій в Україні").

"Серед критеріїв вибору джерела інформації немає безумовного лідера, просто помітно, що найбільше респонденти говорять про надання перевіреної інформації - 42% визначають цей критерій як один із трьох найважливіших, а 28% вважають його найважливішим", - ідеться в повідомленні КМІС за підсумками дослідження.

Інші основні критерії: актуальність новин (31% визначають як один із трьох найважливіших і 9% вважають найважливішим), надійність джерела (відповідно, 29% і 14%), відсутність пропаганди (27%).

"За показниками довіри (незалежно від користування) лідирують телеграм-канали (51% скоріше або повністю їм довіряють, 8% не довіряють), міжнародні ЗМІ (47% проти 8%) та українські інтернет-ЗМІ (45% проти 11%)", - зазначають соціологи.

Як зазначається в повідомленні, ТВ-марафону довіряють 44% проти 18%, які не довіряють. Також у п'ятірці джерел за довірою - радіо, якому довіряють 37%, не довіряють - 9%. Найнижчі показники довіри у TikTok, якому довіряють 14%, не довіряють - 31% (це єдине джерело з переліку, що має від'ємний (і доволі виразний) баланс довіри-недовіри; водночас серед респондентів до 25 років 40% йому довіряють).

Протягом 7-12 серпня 2023 року КМІС провів опитування жителів 10 прифронтових регіонів на замовлення проєкту "Трансформація комунікацій в Україні", що є програмою USAID, яку реалізує "Кімонікс Інтернешнл" в Україні. Методом онлайн-інтерв'ю було опитано 1000 дорослих жителів прифронтових регіонів. За звичайних обставин статистична похибка загальної вибірки не перевищує 3,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА