16:36 27.10.2023

Суд продовжив Коломойському арешт із альтернативою застави у 3,8 млрд грн

2 хв читати
Суд продовжив Коломойському арешт із альтернативою застави у 3,8 млрд грн

Шевченківський районний суд Києва продовжив бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 3,8 млрд грн до 2 грудня.

"Клопотання детектива... Бюро економічної безпеки України... задовольнити. Продовжити строк тримання під вартою підозрюваного Коломойського в рамках досудового розслідування - до 2 грудня 2023 року включно", - ідеться в ухвалі суду, оголошеній у п'ятницю.

Згідно з рішенням суду, бізнесмену визначено заставу як альтернативу арешту в розмірі 1 млн 450 тис. прожиткових мінімумів, тобто, майже 3,8 млрд грн. Також суд зобов'язав забезпечити лікування Коломойського.

Після оголошення рішення суду захист заявив, що подаватиме апеляцію на рішення суду.

Як повідомлялося, 24 жовтня Шевченківський районний суд Києва залишив чинним запобіжний захід Коломойському у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 3,8 млрд грн, не задовольнивши клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт.

6 жовтня Київський апеляційний суд залишив чинним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 3,8 млрд грн бізнесменові Ігорю Коломойському, підозрюваному в шахрайстві та заволодінні коштами ПриватБанку. 25 вересня Київський апеляційний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції про обрання Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 509 млн грн.

Служба безпеки України оголосила підозру Коломойському за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (шахрайство), ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Правоохоронці встановили, що бізнесмен протягом 2013-2020 рр. легалізував понад 0,5 млрд грн шляхом їх виведення за кордон. При цьому він використовував інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Шевченківський райсуд змінив суму застави для Коломойського до 3 млрд 891 млн грн після нової підозри від СБУ та Бюро економічної безпеки (БЕБ).

За даними слідства, у період з 2013 до 2014 року Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, що складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником і акціонером.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру колишньому кінцевому бенефіціару ПАТ КБ "ПриватБанк" Коломойському і п'ятьом його колишнім топменеджерам у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Після повідомлення про підозру Коломойському антикорупційні органи на 48 годин заарештували активи бізнесмена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА