19:39 27.10.2023

Спецслужби РФ підготували інформаційну атаку проти міністра оборони Умєрова

2 хв читати
Спецслужби РФ підготували інформаційну атаку проти міністра оборони Умєрова

Російські спецслужби створили і розіслали прокремлівським пропагандистам фейки, зокрема, заплановано інформаційну атаку проти міністра оборони України Рустема Умєрова, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"...Російські спецслужби створили та розіслали підконтрольним пропагандистам і так званим "технологам" нову методичку наративів для підриву довіри до нашої держави серед партнерів на Заході. У рамках чергової кампанії з дискредитації України заплановано, зокрема, інформаційну атаку проти міністра оборони Рустема Умєрова", - йдеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі в п'ятницю.

Зокрема, зазначається, що ворог поширює фейки про те, що нібито "Україна продає зброю терористам "ХАМАС"", а також "використовує "зерновий коридор" для незаконної торгівлі зброєю".

У ГУР МО наголошують, що метою цієї інформаційної кампанії для російського агресора залишається повністю зупинити постачання озброєння для ЗСУ з боку партнерів.

"Поширення ворогом зазначених фейків свідчить про активізацію зусиль держави-агресора Росії, спрямованих на дискредитацію України. З цією ж метою російські спецслужби таємно передали терористам ХАМАС окремі зразки західної зброї, захоплені під час бойових дій в Україні", - наголошується в повідомленні.

ГУР МО України застерігає представників ЗМІ, а також українців від поширення даних ворожих фейків.

Своєю чергою, Міністерство оборони України пояснює, що інформаційна атака проти Умєрова пов'язана з тим, що "його прив'яжуть до "вкидання" через активну участь у переговорах із країнами арабського світу та роботу головної комісії, яка контролювала отримання та використання військово-технічної допомоги від союзників".

У відомстві наголошують, що Україна суворо дотримується умов усіх міжнародних обмежень та угод, а використання зброї, наданої проти російської агресії, регламентоване і перебуває під контролем, зокрема, країн-донорів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА