20:49 27.10.2023

Ізраїль провів потужні авіаудари по всьому Сектору Гази

2 хв читати
Ізраїль провів потужні авіаудари по всьому Сектору Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) провела в п'ятницю ввечері низку потужних авіаударів по Сектору Гази, повідомляє The Times of Israel з посиланням на дані палестинської сторони.

Найсильніше від авіаударів постраждала північ Сектора Гази. При цьому самі військові поки що ніяк не коментували ці повідомлення.

Раніше в ізраїльському командуванні повідомили, що вранці в п'ятницю в повітря були підняті винищувачі після того, як над Червоним морем було виявлено "повітряну загрозу". ВПС Ізраїлю перехопили "ворожі цілі" до того, як вони досягли ізраїльського повітряного простору.

Крім того, Ізраїль і ХАМАС протягом п'ятниці сперечалися з приводу того, де розташована база палестинського угруповання.

Представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив, що основна база операцій ХАМАС розташована в підземних спорудах, розташованих під лікарнею "Шифа" - найбільшим медичним закладом у місті Газа.

"У нас є переконливі докази того, що сотні терористів хлинули в лікарню, щоб сховатися там після скоєних ними 7 жовтня вбивств", - заявив Хагарі. ЦАХАЛ опублікував знімки із супутника, на яких, як заявили військові, зазначено, де розташовані підземні командні центри ХАМАС.

У ХАМАС, зі свого боку, назвали неправдивими заяви ЦАХАЛ, заявивши, що вони є "необґрунтованими".

Ситуація залишалася напруженою в п'ятницю і на північному кордоні Ізраїлю. "Хезболла" запустила протитанкові ракети і відкрила вогонь зі стрілецької зброї по позиціях ЦАХАЛ. Ізраїльські військові не постраждали і відкрили артилерійський вогонь у відповідь. Також у ЦАХАЛ заявили, що кілька ракет, запущених із території Лівану в бік Ізраїлю, впали в Сирії.

Протягом дня із Сектора Гази кілька разів проводили ракетні обстріли ізраїльських міст. Кілька ракет розірвалися в південному прибережному місті Ашкелон, одна з них влучила в дорогу, ще одна - по балкону. Кілька ракет загрожували Тель-Авіву. Одна з них розірвалася в міському парку. Щонайменше четверо жителів Тель-Авіва постраждали внаслідок цих обстрілів.

Крім того, кілька ракет було запущено в бік Ашдода, Рамат-Гана та інших міст.

Раніше повідомлялося, що в ніч на п'ятницю ЦАХАЛ атакував понад 250 об'єктів ХАМАС. Серед уражених цілей - тунелі, оперативні командні центри та пускові установки ХАМАС. Ізраїльські військові, серед іншого, ліквідували командира батальйону "Південний Хан-Юніс" Мадхата Мабшера.

7 жовтня палестинське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, здійснило напад на південь Ізраїлю. ЦАХАЛ у відповідь почав операцію проти ХАМАС. 19 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що ізраїльські війська незабаром можуть увійти в Газу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА