02:32 28.10.2023

Математикиня Катерина Пожарська здобула міжнародну премію Джозефа Трауба

1 хв читати
Математикиня Катерина Пожарська здобула міжнародну премію Джозефа Трауба

Наукова співробітниця відділу теорії функцій Інституту математики Національної Академії Наук України Катерина Пожарська здобула міжнародну премію з математики "Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023". Офіційне оголошення про це з'явилося на сайті Journal of Complexity. Така премія щороку присуджується одному молодому (до 35 років) вченому-математику за значний внесок у теорію інформаційної складності.

У 2015 році Катерина Пожарська вступила до аспірантури відділу теорії функцій Інституту математики НАН України. Вона підготувала та успішно захистила кандидатську дисертацію на тему "Кращі наближення та ентропійні числа класів періодичних функцій багатьох змінних". Після захисту дисертації Катерина продовжила свої наукові дослідження на посаді наукового співробітника відділу теорії функцій Інституту математики. У 2020-2021 роках Катерина Пожарська отримувала стипендію НАН України для молодих науковців, а у 2021 році, у складі колективу співробітників відділу теорії функцій (Катерина Пожарська, Тетяна Степанюк та Сергій Янченко), вона була нагороджена премією президента України для молодих вчених.

У 2022 році Пожарська отримала стипендію фонду Гумбольдта для постлікарських досліджень на математичному факультеті Технічного університету м. Хемніц, Німеччина під керівництвом проф. Т. Ульріха.

Команда, в якій працює вчена, займається дослідженням сучасних завдань теорії наближень та розробкою алгоритмів для зменшення інформаційної складності, що знаходять застосування у машинному навчанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА