14:28 28.10.2023

Кількість перетинів на виїзд з України на шкільних канікулах перевищила кількість перетинів на в'їзд на 17 тис. - Держприкордонслужба

3 хв читати
Кількість перетинів на виїзд з України на шкільних канікулах перевищила кількість перетинів на в'їзд на 17 тис. - Держприкордонслужба

Кількість перетинів кордону України на виїзд із 21 до 28 жовтня, у період шкільних канікул, перевищила кількість перетинів на в'їзд на 17 тис., тоді як попередні три тижні ці показники були приблизно рівними.

Згідно з даними Державної прикордонної служби України, оприлюдненими у Facebook, перетинання на виїзд зросли з 269 тис. попереднього тижня до 290 тис. цього, тоді як на в'їзд дещо знизилися - з 274 тис. до 273 тис.

Кількість транспортних засобів, які перетнули західний кордон України, за даними відомства, за 43-й тиждень року збільшилася зі 132 тис. до 135 тис., тоді як оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами - з 669 до 756.

Прикордонна служба Польщі також зафіксувала цього тижня чистий відтік після трьох тижнів їхньої приблизної рівності. За останні сім днів, за її даними, кількість тих, хто виїхав з України, перевищила кількість тих, хто в'їхав, на 12,3 тис. порівняно з 2,1-2,2 тис. у попередні два тижні.

За даними польського відомства, кількість тих, хто в'їхав за тиждень з України до Польщі, зросла зі 177,2 тис. осіб до 195,0 тис. осіб, тоді як тих, хто в'їхав у протилежному напрямку, - зі 175,0 тис. осіб до 182,7 тис. осіб.

Загалом від початку війни до 27 жовтня 2023 року до Польщі з України прибуло понад 16,7 млн осіб, тоді як у зворотному напрямку прослідувало 14,89 млн осіб.

Дані і українських, і польських прикордонників свідчать, що в суботу-четвер переважав потік на виїзд з України, однак у п'ятницю тенденція змінилася, і більше людей стали заїжджати в Україну.

Як повідомлялося, з 10 травня 2022 року відтік біженців з України змінився припливом, який тривав до 23 вересня і становив 409 тис. осіб.

Однак із кінця вересня, можливо, під впливом новин про мобілізацію в Росії та "псевдореферендуми" на окупованих територіях, а потім масованих обстрілів енергетичної інфраструктури, фіксували перевищення кількості тих, хто виїжджає, над тими, хто в'їжджає. Воно тимчасово припинилося в другій половині грудня - на початку січня на період свят, проте потім знову відновилося і сумарно з кінця вересня до річниці повномасштабної війни досягло 223 тис. осіб.

Відтоді і до сьогодні кількість перетинів кордону на в'їзд в Україну перевищила кількість перетинів на виїзд на 53 тис. осіб.

Як зазначив на початку березня цього року заступник міністра економіки Сергій Соболєв, повернення кожних 100 тис. українців додому дає приріст ВВП у 0,5%.

Згідно з даними УВКБ ООН, кількість українських біженців у Європі станом на 22 жовтня оцінювали в 5,827 млн, а загалом у світі - у 6,219 млн, що відповідно на 4 тис. менше і на 19 тис. більше, ніж на 10 жовтня.

У самій Україні, за даними ООН на кінець травня, було 5,088 млн внутрішньо переміщених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА