20:56 28.10.2023

Відновлення культурного діалогу з країною-агресоркою неприпустимо - Мінкульт України про Фестиваль європейського кіно в РФ

2 хв читати
Відновлення культурного діалогу з країною-агресоркою неприпустимо - Мінкульт України про Фестиваль європейського кіно в РФ

Міністерство культури та інформаційної політики України заявило, що вважає повідомлення про проведення Фестивалю європейського кіно в РФ "прикрим непорозумінням".

"Ми цінуємо дружбу і партнерство наших європейських колег, розуміємо вагу допомоги союзницьких держав у відновленні територіальної цілісності України і знаємо, що ця допомога є щирою та усвідомленою. Тому вважаємо прикрим непорозумінням повідомлення, поширене Представництвом Європейського Союзу в РФ, щодо повернення Фестивалю європейського кіно в Росії", - зазначається в заяві МКІП України.

У міністерстві нагадали, що в рамках анонсованого фестивалю з 1 до 15 листопада заплановано представити 21 фільм із країн ЄС і два фільми спільного виробництва російських і європейських кіностудій.

"Щоб зупинити повномасштабну агресію РФ проти України та не допустити виникнення нових осередків воєнних дій, спровокованих РФ, на території європейських держав, важливо продовжувати ефективну санкційну політику не лише в економічній сфері, а й у культурі, зокрема й у кінематографі", - наголошується в заяві МКІП.

Зазначається, що вся європейська спільнота має бути консолідованою та послідовною у боротьбі зі злом, яким сьогодні стала країна-агресор.

"Від дій РФ страждають мільйони людей, знищено 835 об'єктів культурної спадщини, 1702 об'єкти культурної інфраструктури, що мають цінність не лише для України, а є частиною європейського та світового культурного надбання. Тому відновлення культурного діалогу з країною-агресоркою у таких умовах є неприпустимим", - підсумували в міністерстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА