19:27 29.10.2023

Досягнення справедливого миру в Україні стане значним внеском у міжнародну безпеку - заява співголів зустрічі на Мальті

2 хв читати
Досягнення справедливого миру в Україні стане значним внеском у міжнародну безпеку - заява співголів зустрічі на Мальті

Досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні стало б значним внеском у зміцнення міжнародного миру та безпеки, а сам мир має базуватися на принципах Статуту ООН і поваги до суверенітету та територіальної цілісності України, ідеться в заяві співголів міжнародних консультацій, що відбулися на Мальті.

Як повідомляється на сайті Офісу президента України в неділю, консультації передбачали особисту та онлайн-участь радників із національної безпеки та радників із зовнішньої політики із 66 держав і міжнародних організацій і є продовженням нещодавніх зустрічей представників України та держав-партнерів у Копенгагені 24 червня та в Джидді 5 серпня.

"Україна продовжує страждати від неспровокованої збройної агресії Російської Федерації. Під час відкритої та конструктивної зустрічі учасники предметно обговорили ключові принципи, на яких має бути досягнутий та ґрунтуватися всеосяжний, справедливий і міцний мир для України. Досягнення такого миру для України стало б вагомим внеском у зміцнення міжнародного миру та безпеки. Мир має базуватися на принципах Статуту ООН, повазі до суверенітету й територіальної цілісності України, відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН та міжнародному праві", - йдеться в заяві.

Під час зустрічі сторони опрацювали такі напрямки щодо досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру: "Ядерна та радіаційна безпека", "Продовольча безпека", "Енергетична безпека", "Звільнення всіх полонених і депортованих осіб" і "Відновлення територіальної цілісності України". Обговорювалася ініціатива щодо проведення установчого Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів, і сторони планують здійснювати необхідні кроки для підготовки до проведення цього заходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА