11:56 30.10.2023

В Одеській області затримали групу, яка нелегально продавала зброю

2 хв читати
В Одеській області затримали групу, яка нелегально продавала зброю

На одній з АЗС на дорозі Одеса-Миколаїв правоохоронці затримали групу, яка нелегально торгувала зброєю і боєприпасами, повідомляє Головне управління Нацполіції в Одеській області.

"Поліцейські проводять комплексні та системні заходи з протидії незаконному обігу зброї та затримання осіб, причетних до цього. Під час таких заходів правоохоронці отримали інформацію, що жителі Миколаївської області пропонують до збуту зброю та боєприпаси. Серед асортимету - автомати Калашнікова по $1000, набої, вартість яких залежала від калібру, також можна було придбати пістолети", - йдеться в повідомленні поліції в понеділок.

Встановлено, що "торгівлю" фігуранти вели з потенційними покупцями через месенджери, а наступного дня після отримання грошей у заздалегідь обумовленому місці відбувалася зустріч для передання зброї.

"З метою знешкодження діяльності "збройних бізнесменів" слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області й оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області провели заходи для їх затримання. Тож на одній з АЗС дороги Одеса-Миколаїв фігурантів затримали під час передачі покупцеві автомата АК-47 та 169 набоїв до нього. За це вони напередодні отримали 37 тис. грн", - зазначається в повідомленні.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили автомат Калашникова АК-12, пістолет Макарова, 800 набоїв різного калібру, а також 59 зіп-пакетів наркотичних солей, які направили на експертне дослідження.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Правоохоронці встановлюють канали потрапляння зброї та набоїв до фігурантів, а також інших осіб, які можуть бути до цього причетні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА