13:31 30.10.2023

СБУ затримала "чорних зброярів", які хотіли продати криміналітету снайперську зброю і гранатомети

2 хв читати

Служба безпеки України затримала трьох зловмисників, які мали намір продати криміналітету зброю і боєприпаси, знайдені у звільнених від російської окупації районах на півдні та сході України.

У телеграм-каналі СБУ в понеділок зазначається, що в результаті комплексних заходів у Вінницькій, Миколаївській та Закарпатській областях затримано організаторів нелегального бізнесу. "Зловмисники намагалися продати криміналітету зброю та боєприпаси, знайдені в деокупованих районах на півдні та сході нашої держави. Серед вилученого у фігурантів – російський танковий кулемет, гранатомети, снайперська зброя та вибухівка", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, у Вінницькій області затримано зловмисника, який підготував до продажу цілий арсенал трофейної зброї та боєприпасів на загальну суму 3 млн грн.

"Зловмисник скуповував пошкоджені зразки засобів ураження через спеціалізовані інтернет-платформи, а потім відновлював їхні бойові властивості та підшуковував клієнтів для збуту", - уточнюється в повідомленні.

Задокументовано, що фігурант намагався продати російський АК-12 і снайперську гвинтівку Драгунова майже за 300 тис. грн.

На Закарпатті затримано голову місцевої громадської організації, який зберігав у машині знайомого ручний кулемет Дегтярьова з патронами.

"Також, за наявними даними, крім нелегального зберігання зброї фігурант ймовірно причетний до розкрадання волонтерських коштів, які він збирав нібито для потреб ЗСУ", - заявляють у спецслужбі.

Як зазначають у СБУ, розглядається версія, що він інсценував замах на себе та пограбування власного офісу, щоб приховати сліди злочину.

У Миколаївській області, згідно з повідомленням, співробітники СБУ виявили ще один схрон із бойовими засобами ураження. "Тайник був облаштований у складському приміщенні на території місцевого гаражного кооперативу. Під час комплексних заходів встановлено "власника" арсеналу. Ним виявився місцевий житель, який звозив до схованки зброю та боєприпаси з місць колишніх боїв на території регіону", - інформують у спецслужбі.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою.

Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА