17:08 30.10.2023

У харківському ТРЦ Nikolsky відновили найбільший купол України

2 хв читати
У харківському ТРЦ Nikolsky відновили найбільший купол України

У харківському ТРЦ Nikolsky відновлено пошкоджений під час ракетного удару купол, повідомили в пресслужбі Budhouse Group, що є девелопером ТРЦ Nikolsky.

Як повідомив операційний директор компанії Budhouse Group Максим Гаврюшин, роботи з відновлення найбільшого в Україні купола загальною площею 3,2 тис. кв. м виконано в рекордно короткі строки, з 22 вересня до 14 жовтня 2023 року.

Як повідомлялося, у березні 2022 року російська ракета влучила в покрівлю ТРЦ Nikolsky. Ракета знищила вентиляційну камеру на п'ятому поверсі та пройшла ще два перекриття. Було пошкоджено купол, фасад, майже половину кліматичного та вентиляційного обладнання, скляні конструкції на фасаді та мультимедійні фасадні екрани. Всередині вибух майже повністю знищив огорожу атріуму, багато скляних вітрин, оздоблення 2-4-го поверхів, мультимедійні екрани та декор.

Прямий збиток від влучання ракети сягнув майже EUR18 млн. Непрямі збитки Nikolsky, що включають втрату капіталізації, становлять близько $150 млн за 2022 рік.

Керівництво Nikolsky почало частково відновлювати роботу ТРЦ у червні 2022 року, відкривши найбільш безпечний мінус перший поверх. У вересні відкрили перший і другий поверхи комплексу, у жовтні - третій, а в листопаді - четвертий поверх, у березні 2023 року - Sportlife.

У процесі відновлення купола використовувалися сучасні високоякісні матеріали та комплектуючі німецької компанії Temme//Obermeier GmbH. Роботи виконували фахівці компанії "АПРІОРА" (Україна).

ТРЦ Nikolsky розташований у центрі Харкова на вул. Пушкінській, 2. Загальна площа - 106 тис. кв. м, торговельна - 53 тис. кв. м. Паркінг розрахований на 700 машиномісць. Відкриття ТРЦ Nikolsky відбулося 21 травня 2021 року.

У торговельному центрі понад 150 магазинів, серед яких - LPP, Inditex, Argo, MD Fashion, MTI, Ultragroup, "Сільпо"; ресторани, кінотеатр Multiplex, боулінг, спортивний клуб Sportlife тощо.

Загальна сума інвестицій у проєкт під час його будівництва становить EUR110 млн, з яких EUR53,6 млн - кредит польського державного банку BGK.

Проєкт реалізовує девелоперська компанія Budhouse Group. З 2009 року компанія відкрила готель Khortitsa Palace (Запоріжжя) і чотири торговельні центри: ТРЦ Fabrika (Херсон), ТРЦ Lubava (Черкаси), ТРЦ Forum (Львів) і ТРЦ Nikolsky (Харків).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА