17:17 30.10.2023

Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу росіянами в окупованій Волновасі сім'ї з дев'яти осіб

2 хв читати

Українська прокуратура розпочала розслідування за фактом убивства в окупованій Волновасі Донецької області сплячої сім'ї з дев'яти осіб, серед яких двоє дітей, інформують в облпрокуратурі.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області на сторінці у фейсбуці.

У повідомленні наголошують, що під час моніторингу медіапростору прокурори виявили інформацію про вбивство представниками збройних формувань РФ сім'ї в тимчасово окупованому м. Волновасі.

"За попередніми даними, у жовтні 2023 року до приватного домоволодіння прийшли особи кавказької зовнішності, одягнуті у військову форму. Озброєні люди вимагали, щоб родина, яка у ньому мешкала, звільнила будинок для проживання одного з підрозділів російської армії. Отримавши від 53-річного господаря відмову, нападники пригрозили членам його сім’ї фізичною розправою та пішли", - наголошується в повідомленні.

За інформацією прокуратури, 27 жовтня представники РФ повернулися до квартири і, "застосувавши вогнепальну зброю, розстріляли всіх дев'ятьох членів сім'ї, які на той момент уже спали".

"Серед убитих - троє жінок та двоє малолітніх дітей 2014 й 2018 років народження", - зазначено в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває.

Раніше з посиланням на уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця повідомлялося, що росіяни застрелили дев'ятьох осіб у тимчасово окупованій Волновасі, зокрема ученицю 4-го класу та хлопчика дошкільного віку.

"Ще один жахливий злочин, який скоїли росіяни в тимчасово окупованій Волновасі Донецької області. У власному будинку вони вбили дев'ятьох осіб, зокрема ученицю 4-го класу та хлопчика дошкільного віку. На тілах убитих виявлено вогнепальні поранення", - написав він у телеграм-каналі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА