19:22 30.10.2023

ЄС відправив понад 90 тонн гуманітарної допомоги до Афганістану

1 хв читати
ЄС відправив понад 90 тонн гуманітарної допомоги до Афганістану

Європейська комісія (ЄК) оголосила про перший рейс у межах гуманітарного повітряного моста до постраждалого на початку жовтня від землетрусів Афганістану.

"Після нещодавньої серії руйнівних землетрусів в Афганістані ЄС має рішучий намір розширити нашу допомогу і підтримку афганському народу, який цього потребує", - заявив з цієї нагоди член ЄК з антикризового управління Янез Ленарчич.

У понеділок до міста Герат доставлено 92 тонни предметів першої необхідності. До складу вантажу ввійшли, зокрема, ковдри та комплекти для зимового обладнання наметів, 20 тонн медикаментів для Всесвітньої організації охорони здоров'я, 15 тонн продовольства для Всесвітньої продовольчої програми, повідомляється в комюніке ЄК.

Найближчим часом заплановано виконати другий і третій рейси - у Герат і Кабул. Вони доставлять допомогу від Ірландії, Італії та гуманітарних партнерів ЄС. Франція також мобілізує транспортні та складські потужності для надання допомоги афганському населенню.

У ЄК нагадують, що після першого землетрусу, що стався в Афганістані 7 жовтня, ЄС затвердив пакет гуманітарної допомоги, що передбачав 2,5 млн євро у вигляді фінансування гуманітарних партнерів на місцях, а також допомогу в натуральній формі з власних запасів Європейського потенціалу гуманітарного реагування (EHRC). Разом із запланованими рейсами загальна сума допомоги у зв'язку із землетрусом в Афганістані становить 4,5 млн євро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА