15:52 31.10.2023

Президент нагородив військових, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України та світу

2 хв читати
Президент нагородив військових, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України та світу

З нагоди Міжнародного дня Чорного моря президент України Володимир Зеленський зустрівся із захисниками України, які "змінили ситуацію в Чорному морі на користь нашої країни та міжнародного порядку", і вручив їм державні нагороди, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Битва за Чорне море ще триває, але ми вже можемо бути впевненими, що Росія в цій битві не переможе. Українці не дозволили ворогові використовувати Чорне море як плацдарм для десантів, атак проти наших південних регіонів", - наводить висловлювання Зеленського його пресслужба на офіційному сайті у вівторок.

Як зазначається, Зеленський нагадав, що звільненням острова Зміїного українські воїни забезпечили повернення контролю України над західною частиною акваторії Чорного моря. "Російський флот поступово знищують наші морські дрони, наші ракети. І наші операції в Чорному морі поступово досягають усе більш далеких рубежів", - додав він.

За словами Зеленського, український альтернативний "зерновий коридор" також є заслугою тих, хто розробляє і випробовує українську зброю, захищає українські порти й небо, і звісно, тих, хто безпосередньо на морі виконує бойові завдання і знищує ворога.

Зеленський зазначив, що сьогодні наша держава дякує тим, хто знищував російські військові кораблі, розробляє вітчизняну зброю, розміновує море. Зеленський вручив військовослужбовцям ВМС України, Держприкордонслужби, СБУ та Головного управління розвідки Міноборони України ордени "За заслуги" ІІІ ступеня, Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, "За мужність" ІІІ ступеня, ордени Данила Галицького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА