16:35 31.10.2023

Посол Корнійчук: Сподіваюся, що евакуація громадян із Сектору Гази відбудеться найближчим часом, але надходять тривожні сигнали

2 хв читати
Посол Корнійчук: Сподіваюся, що евакуація громадян із Сектору Гази відбудеться найближчим часом, але надходять тривожні сигнали

Кількість українців, які бажають евакуюватися із Сектору Гази, зросла до 357, Україна сподівається, що евакуація людей відбудеться найближчим часом, повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"Але кількість таких людей весь час зростає. На жаль, з ними втрачається періодично зв'язок, зараз є. Ми 10-й раз подаємо оновлені списки ізраїльській, єгипетській стороні окремо, нашим координаторам американцям, а також подаємо списки молдаван, болгар, які попросили про допомогу. У них невеликі громади. Я дуже сподіваюся, що евакуація відбудеться найближчим часом", - сказав він в ефірі телемарафону у вівторок.

Водночас посол зазначив, що, однак надходять тривожні сигнали, насамперед, від єгипетської сторони, яка каже, що ХАМАС не зацікавлений в евакуації людей.

"І люди залишаються під обстрілами. Кількість загиблих українців на території Сектору Гази постійно зростає. Тому ми ведемо окремий облік таких громадян. Ця інформація не підтверджена ніким, окрім наших громадських активістів, прошу це розуміти. Тому, звичайно, можуть бути неточності", - пояснив Корнійчук.

Також він нагадав, що місії ООН і МКЧХ не працюють у Секторі Гази, тому від них інформацію підтвердити посольство не може. Також посол наголосив, що ще ніхто з країн-партнерів не зміг здійснити евакуацію своїх громадян, зокрема США не евакуювали ще своїх дипломатів.

"Тому ситуація вкрай складна. Тривають переговори. Близько 6 тис. іноземних громадян (як правило, з подвійним громадянством) подалися на евакуацію із Сектора Гази. На жаль, не задоволено фактично жодну заявку. Але можу сказати, що ми в першій черзі", - сказав Корнійчук.

За його словами, Україна в цьому питанні сподівається на співпрацю з Єгиптом і Катаром.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА