17:08 31.10.2023

У "Довженко-Центрі" закликають Кабмін не схвалювати Стратегію розвитку кіно, яка передбачає фактичну ліквідацію центру

2 хв читати
У "Довженко-Центрі" закликають Кабмін не схвалювати Стратегію розвитку кіно, яка передбачає фактичну ліквідацію центру

У "Довженко-Центрі" закликають Кабінет Міністрів не схвалювати Стратегію розвитку кіно до 2027 року, яка передбачає фактичну ліквідацію центру.

"На розгляд Кабінету Міністрів України винесено "Проєкт Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року". Під тиском громадськості Держкіно зімітувало обговорення цього документа, але практично всі зауваження були відхилені... У "стратегію" знову протягують "реорганізацію" "Довженко-Центру", замаскувавши її під слово "оптимізація". Хоча план скандального наказу Держкіно "Про реорганізацію", який у судовому порядку було визнано незаконним, усе ще залишається чинним", - ідеться в повідомленні пресслужби центру.

Зазначається, що у проєкті стратегії фактично пропонується ліквідувати "Довженко-Центр", а функції центру хочуть розподілити між групою неспроможних установ.

"Вважаємо небезпечним схвалювати "Стратегію розвитку кіно" у запропонованому вигляді, оскільки навіть перелічені пункти матимуть наслідки для євроінтеграційних процесів, культури, освіти та національної безпеки в цілому. Проєкт має бути відкликаний. Повернутися до розробки стратегії стане можливим після перезавантаження керівництва Держкіно, яке підважує всі демократичні процедури та запускає руйнівні процеси в українському кінематографі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Держкіно 2 листопада 2022 року призначила Юлію Каждан виконувачкою обов'язків генерального директора "Довженко-Центру". Крім того, було оголошено, що для експертної оцінки колекцій "Довженко-Центру" буде створено міжвідомчу комісію. Після цього колектив "Довженко-Центру" висловив незгоду з діями Держкіно і заявив, що не визнає процедуру призначення нового керівника, а пізніше не допустив в.о. генерального директора до виконання обов'язків.

15 листопада 2022 року Держкіно призупинило реорганізацію "Довженко-Центру" до завершення повного аудиту та обрання нового керівника.

17 листопада 2022 року в. о. гендиректора "Довженко-Центру" Каждан подала у відставку. Новим в. о. призначено Андрія Алфьорова, але він так і не вступив на посаду.

21 грудня 2022 року Держкіно оголосило конкурс на гендиректора "Довженко-Центру", у якому перемогла колишня очільниця Олена Гончарук, але контракт із нею підписано не було.

12 липня Госпсуд міста Києва визнав незаконним наказ Державного кіно про реорганізацію "Довженко-Центру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА