19:34 31.10.2023

Ексголову "Київстару" Чернишова призначено радником Лісового з корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту

2 хв читати
Ексголову "Київстару" Чернишова призначено радником Лісового з корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту

Колишнього голову "Київстару" Петра Чернишова призначено радником на громадських засадах міністра освіти і науки Оксена Лісового з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Державного університету "Київський авіаційний інститут".

"Щоби підвищити ефективність навчання та збільшити автономію закладу освіти, у створеному Державному університеті "Київський авіаційний інститут" будуть змінені внутрішні управлінські процеси. Нині готуємося до створення наглядової ради КАІ, яка підтримуватиме управління університетом і сприятиме його розвитку, зокрема через залучення інвестицій, запровадження світових практик корпоративного управління. Майбутня наглядова рада матиме розширені повноваження, які відповідатимуть потребам автономного закладу європейського рівня", - ідеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

Передбачається, що наглядова рада опікуватиметься питаннями: обрання та звільнення ректора; затвердження штатного розпису; погодження та затвердження кандидатур деканів і проректорів; нагляду в разі потенційного конфлікту інтересів; бюджетування та внутрішнього аудиту; залучення інвестицій від підприємств, бізнесів, компаній; управління репутацією та підвищення довіри до закладу з боку партнерів; контролю за внутрішньою системою забезпечення якості освіти.

Зазначено, що наглядова рада складатиметься з трьох основних категорій стейкголдерів: представників державної влади (місцевого, обласного, національного рівнів); учасників освітнього процесу (професорсько-викладацький склад, випускники КАІ, а також студенти); представників бізнесів, що співпрацюють із КАІ; окрім того, до наглядової ради можуть долучатися й інші зовнішні експерти.

"Такий підхід допоможе забезпечити прозорий процес управління та сприятиме розвитку університету відповідно до сучасних стандартів та потреб освіти й науки в Україні. Працюємо над тим, щоб активізувати співпрацю новоствореного КАІ з бізнесом, адже тільки так вдасться побудувати сучасний університет - лідера в галузі defense tech (оборонної техніки - ІФ-У)", - йдеться в повідомленні.

Серед іншого у відомстві повідомили, що Міносвіти призначило Петра Чернишова радником міністра освіти і науки (на громадських засадах) з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту.

Як повідомлялося, 13 жовтня Кабінет Міністрів підтримав рішення про реорганізацію Національного авіаційного університету. Того самого дня Міносвіти підписало наказ, який розпочав процес розділення НАУ на два вищі заклади освіти: Державний університет "Київський авіаційний інститут" та Українську державну льотну академію (Кропивницький).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА