20:51 31.10.2023

Польські перевізники проведуть одноденний страйк біля ПП "Ягодин-Дорогуськ"

2 хв читати

Польські перевізники за участю 200 осіб і за присутності 100 тягачів проведуть одноденний страйк біля найбільшого на польському кордоні пункту пропуску (ПП) "Ягодин-Дорогуськ" 3 листопада, повідомив голова Міжнародної транспортної асоціації України Ігор Оверко у фейсбуці.

"Одночасно із запланованим у період 3 листопада 2023 року по 3 січня 2024 року страйком поблизу пункту пропуску "Рава-Руська-Гребенне" польські перевізники планують також провести страйк поблизу пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" у період з 10:00 3 листопада 2023 року до 24:00 3 грудня 2023 року. Орієнтовна кількість учасників цього страйку – 200 осіб і 100 тягачів", - повідомив Оверко.

За його даними, для врегулювання ситуації посольство України в Польщі провело консультації з Міністерством інфраструктури Польщі та Генеральним консульством у Любліні. Також відбулася зустріч із воєводою Лехом Справкою, який іще 30 жовтня зустрічався з перевізниками, що планують протестні акції на кордоні.

Мета польських перевізників - привернення уваги до ситуації у сфері транспортних перевезень у Польщі та початок діалогу польської та української сторін. У разі досягнення компромісу перевізники відмовляться від намірів блокувати ПП на українсько-польському кордоні протягом двох місяців, стверджує Оверко.

Як повідомлялося, Мінвідновлення отримало повідомлення про підготовку блокади пунктів пропуску на українсько-польському кордоні й ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії (ЄК) для забезпечення стабільної роботи кордону.

Раніше Міжнародна транспортна асоціація повідомила, що з 3 листопада польські перевізники планують на два місяці перекрити кордон з Україною. За інформацією асоціації, перевізники висунули умови: повернення до системи видачі дозволів для українських перевізників, посилення правил перевезення за ЄКМТ, запровадження окремої черги в "єЧерзі" для транспортних засобів із номерами Євросоюзу, створення окремої черги для порожніх фур, забезпечення доступу до системи "Шлях".

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Деркач заявив, що більшість вимог польських перевізників, які погрожують перекрити кордон, нездійсненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА