21:00 31.10.2023

Військові Ізраїлю захопили укріпрайон бойовиків на півночі Сектора Гази

2 хв читати
Військові Ізраїлю захопили укріпрайон бойовиків на півночі Сектора Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) узяла під контроль укріплений район угруповання ХАМАС на півночі Сектора Гази, передає у вівторок The Times of Israel.

У ЦАХАЛ повідомили, що піхота й танки на чолі з 84 піхотною бригадою "Гіваті" зайняли цей пункт у західній частині Джебалії: раніше ним користувався батальйон "Джебалія" ХАМАСу. Тут були тунелі, позиції для пуску ракет, склади з озброєнням.

Після встановлення контролю над місцевістю військові підірвали входи в тунелі, знищили зброю, а також зібрали розвідінформацію.

Загалом, за даними ЦАХАЛ, за день ліквідовано 50 хамасівців у Секторі Гази. Зокрема, військові поінформували про ліквідацію командира одного з батальйонів Ібрагіма Біарі разом із кількома іншими бойовиками. Удар у районі Джебалії призвів до обвалення підземних тунелів, через що завалилися сусідні будівлі. За даними ізраїльської сторони, Біарі був одним із командирів, які віддавали 7 жовтня накази загону "Накба" під час вторгнення в Ізраїль.

Зі свого боку палестинська сторона повідомляла про загибель щонайменше 50 осіб унаслідок цього удару, який, за версією палестинського МОЗ, уразив табір біженців.

7 жовтня палестинське угруповання ХАМАС, що базується в Газі, вчинило напад на південь Ізраїлю. У відповідь ЦАХАЛ розпочав проведення військової операції проти ХАМАС.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на засіданні кабінету міністрів заявив, що операція проти ХАМАСу вступила в третій етап - сухопутний наступ у Газі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА