21:38 01.11.2023

Олена Зеленська взяла участь у третій зустрічі з представниками ОВА щодо реформи шкільного харчування

2 хв читати
Олена Зеленська взяла участь у третій зустрічі з представниками ОВА щодо реформи шкільного харчування

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у третій партнерській зустрічі "Реформа харчування: виклики, здобутки, перспективи" з обміну досвідом упровадження реформи шкільного харчування, повідомила пресслужба Офісу президента України в середу ввечері.

Зазначається, що керівники 12 ОВА, їхні профільні заступники разом із представниками Київської обласної військової адміністрації відвідали низку навчальних закладів Київської області. Там вони ознайомилися з реформою в дії - успішними прикладами впровадження змін. Крім того, побували на будівництві фабрики-кухні в Бучі, яка незабаром розпочне роботу і годуватиме понад 10 тисяч дітей із 30 освітніх закладів Київської області.

"Важливо, що наша робота об'єднує всю країну. Уже були проведені такі зустрічі для Тернопільської, Одеської, Полтавської областей. Київщина сьогодні приймає вже третю таку нараду. Це справжнє лідерство. Але насправді кожен важливий, кожен приніс щось важливе. Так і має бути - якісна реформа твориться не згори, а саме на місцях", - зазначила Зеленська, яка є ініціатором реформи шкільного харчування.

Присутнім було презентовано Стратегію реформи шкільного харчування, яку ухвалив Кабінет Міністрів.

"Ще один результат нашої спільної роботи, саме цих зустрічей, надійшов днями - документ, який ми писали разом, Стратегія шкільного харчування до 2027 року, ухвалена Кабміном. І тепер це наш офіційний інструмент і план дій одночасно. Там перераховані всі кроки, всі цілі. Але найголовніша мета простягається точно далі 2027 року. Тому що це формування культури здорового харчування в Україні", - сказала перша леді.

Також Зеленська наголосила: "У нас зараз є дійсно унікальний шанс сформувати здорові харчові звички для цілого покоління. Щоб вони поширилися з дітей на їхні родини і далі на все суспільство".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА