14:06 02.11.2023

ВАКС оголосив у розшук нардепа Дубневича за обвинуваченням у заволодінні 93 млн грн коштів "Укрзалізниці"

2 хв читати
ВАКС оголосив у розшук нардепа Дубневича за обвинуваченням у заволодінні 93 млн грн коштів "Укрзалізниці"

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оголосив у міжнародний розшук народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого в незаконному заволодінні 93 млн грн.

"2 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці", - повідомляється в телеграм-каналі САП у четвер.

За інформацією прокуратури, суд урахував неявку обвинуваченого у судові засідання, наявність підтвердженої інформації щодо перебування зазначеної особи за кордоном і задовольнив клопотання. "Питання щодо звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн та зміну обвинуваченому запобіжного заходу будуть вирішуватись у наступних судових засіданнях", - зазначається в повідомленні.

У САП нагадують, що 26 жовтня колегія суддів ВАКС після неявки до суду зазначеного нардепа постановила здійснити привід. Окрім того, ВАКС зобов'язав нардепа сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку в судове засідання та невиконання обов'язку підкоритися законним вимогам суду.

У повідомленні прокуратури наголошується, що зазначений депутат є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. "10.10.2023 за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. Зважаючи на те, що місцезнаходження нардепа не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 КПК України. Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17.10.2023 детективи НАБУ оголосили його в розшук", - нагадують у САП.

У повідомленні не зазначено імені народного депутата, ідеться про Ярослава Дубневича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА