20:14 02.11.2023

ЦАХАЛ завдає масованих авіаударів по Хезболлі після ракетного обстрілу північного Ізраїлю

2 хв читати
ЦАХАЛ завдає масованих авіаударів по Хезболлі після ракетного обстрілу північного Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) веде масштабні повітряні атаки проти руху Хезболла у відповідь на недавній ракетний обстріл півночі Ізраїлю з території Лівану, повідомляє The Times of Israel.

Після того, як угруповання ХАМАС взяло відповідальність за такі атаки, у ЦАХАЛ оголосили, що вважають причетним до цих актів насильства і Хезболлу.

У ЦАХАЛ зазначили, що її винищувачі, танки й артилерія вразили командні пункти, позиції для пуску ракет, склади озброєнь та інші об'єкти військової інфраструктури Хезболли.

Тим часом у Хезболлі раніше заявили, що в четвер атакували за допомогою керованих ракет і артилерії одночасно 19 позицій ЦАХАЛ в Ізраїлі вздовж кордону з Ліваном.

У ЦАХАЛ повідомили про ліквідацію ще 130 членів ХАМАС за останні кілька годин у Секторі Гази. В ударах по анклаву взяли участь ВПС і ракетні катери ВМС Ізраїлю, уражено цілі ХАМАС уздовж берегової лінії.

У четвер міністр кабінету Ізраїлю Бені Ганц зазначив, що операція проти ХАМАС у Секторі Газа - це "найскладніші бойові дії", які доводилося коли-небудь вести Ізраїлю.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Гази, здійснило кровопролитний напад на Ізраїль. Жертвами цієї атаки стали понад 1,4 тис. осіб. У відповідь ЦАХАЛ почав військову операцію проти ХАМАС. За даними палестинської сторони, жертвами в Секторі Гази стали понад 9 тис. осіб, 32 тис. осіб дістали поранення. Водночас ЦАХАЛ і "Хезболла" продовжують обмін ударами на кордоні Ізраїлю та Лівану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА