00:20 03.11.2023

САП та НАБУ оголосили про підозру заступнику голови КМДА

2 хв читати
САП та НАБУ оголосили про підозру заступнику голови КМДА

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА), - повідомляє прес-служба САП у четвер.

"2 листопада 2023 року за дорученням керівника САП прокурор, за участю детективів НАБУ, повідомив про підозру заступнику голови КМДА у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі під забудову частини об'єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення парку "Нивки", - йдеться у повідомленні. прес служби.

Досудове розслідування встановило, що у листопаді 2019 року підозрюваний, будучи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, отримав на розгляд проект землеустрою, згідно з яким східна частина парку має бути виключена із земель природно-заповідного фонду та передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісний комплекс. Після того, як цей проект було відправлено на доопрацювання, чиновник, не вносячи належних змін, вдруге подав його на розгляд депутатів Київської міськради, написавши, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду. Незважаючи на те, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати ухвалили рішення про передачу землі.

Дії посадової особи кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 КК України "Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією", а також ч. 2 ст. 364 КК України "Зловживання владою або службовим становищем".

Також у повідомленні уточнюється, що на сьогоднішній день ухвалою Північного апеляційного господарського суду м. Києва незаконне рішення міськради скасовано, а договір оренди визнано недійсним. Окрім того, завдяки втручанню правоохоронних органів було припинено незаконне будівництво на території земель природно-заповідного фонду.

Посаду директора Департаменту земельних ресурсів КМДА у 2019 році обіймав Петро Оленич, з 2021 року він обіймає посаду заступника голови КМДА з питань здійснення повноважень самоврядування у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення тютюнових акцизів буде прийнято за основу для подальшого доопрацювання - Гетманцев

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА