10:44 03.11.2023

СБУ затримала "крота" ФСБ РФ у Запорізькій обладміністрації

2 хв читати
СБУ затримала "крота" ФСБ РФ у Запорізькій обладміністрації

Служба безпеки України затримала інформатора Федеральної служби безпеки РФ, який влаштувався до Запорізької обласної військової адміністрації, щоб передавати ворогові інформацію про діяльність Збройних сил України на півдні країни.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала у Запоріжжі ще одного інформатора фсб. Для виконання ворожих завдань фігурант у жовтні цього року влаштувався до обласної військової адміністрації", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в п'ятницю.

За інформацією української спецслужби, на посаді головного спеціаліста відділу кібербезпеки обладміністрації зловмисник намагався приховано отримати секретну інформацію про дислокацію ЗСУ та оборонні закупівлі на території регіону. "Щоб одержати таємні відомості, російський "кріт" намагався використати свій доступ до серверів держустанови", - уточнюється в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисника і тим самим запобігли переданню розвідданих агресору.

За даними слідства, ворожий інформатор – житель Запоріжжя, інженер-радіотехнік за освітою. До влаштування в обласну військову адміністрацію він працював на одному з місцевих підприємств, яке здійснює техобслуговування військової техніки Сил оборони. Встановлено, що у вересні цього року він за власною ініціативою запропонував окупантам свою допомогу у війні проти України, написавши про це в один із російських чатботів, створених для збору інформації про переміщення підрозділів ЗСУ в прифронтових регіонах.

"Згодом на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник фсб та залучив до співпраці. За завданням російської спецслужби зловмисник приховано знімав на телефон виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там знаходилася. Також він намагався виявити ремонтні бази та інші логістичні центри українських захисників на території обласного центру", - зазначено в повідомленні.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА