12:50 03.11.2023

Енергетики за добу підключили 11 тис. споживачів, знеструмлено Херсонську ТЕЦ

2 хв читати
Енергетики за добу підключили 11 тис. споживачів, знеструмлено Херсонську ТЕЦ

Станом на 3 листопада енергетики за добу відновили електропостачання 11 тис. споживачів.

"Загалом за добу енергетики заживили понад 11 тис. споживачів. Більшість із них - у Донецькій області", - повідомило Міністерство енергетики України в п'ятницю.

За інформацією відомства, у Донецькій області за минулу добу через обстріли було відключено 2709 абонентів. У Дніпропетровській через бойові дії знеструмлено 166 споживачів, яких уже заживили.

У Харкові внаслідок нічних обстрілів без світла - 146 побутових і 13 юридичних абонентів. На Вінниччині внаслідок падіння уламків збитого безпілотника знеструмлено 1562 споживача - станом на ранок більшість із них підключено.

На Сумщині під'єднано населений пункт, знеструмлений через технологічні порушення, - світло з'явилося у понад 2 тис. споживачів.

"Також без світла залишається частина споживачів у Чернігівській, Запорізькій, Херсонській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє ситуація безпеки", - зазначили в Міненерго.

За інформацією міністерства, із планового ремонту вийшов блок однієї з ТЕЦ, який зміцнив енергосистему на 100 МВт додаткової потужності.

"За минулу добу в першій половині дня застосовувалося обмеження виробництва електроенергії з ВДЕ на 408 МВт. У поточний короткостроковий ремонт на одній із ТЕЦ виведено один енергоблок", - повідомили у відомстві.

Крім того, у Херсоні внаслідок технологічних порушень на лінії знеструмлено Херсонську ТЕЦ.

За даними Міненерго, комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 29 МВт-год, експорт - 702 МВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА