20:07 03.11.2023

Генпрокурор Костін: Ми маємо активніше працювати, щоб отримати повну базу доказів геноциду українців

2 хв читати
Генпрокурор Костін: Ми маємо активніше працювати, щоб отримати повну базу доказів геноциду українців

Українські правоохоронці фіксують і розслідують усі види воєнних злочинів, скоєних РФ в Україні, необхідно зібрати повну базу доказів для переслідування РФ за злочини геноциду українців на національному та міжнародному рівнях, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

Виступаючи на конференції ІВА у Франції, він розповів, що українські правоохоронці фіксують і розслідують усі види воєнних злочинів, скоєних РФ в Україні. "Ми говоримо про всі випадки воєнних злочинів, про всі види воєнних злочинів. Немає таких злочинів, які не були скоєні росіянами в Україні проти українців", - зазначив Костін.

Український генпрокурор наголосив: "Ми також розуміємо, що наше головне зобов'язання - розслідувати все: злочини агресії, які не розслідувалися на міжнародному рівні після Другої світової війни... Злочини геноциду. І це не тільки про примусове переміщення українських дітей і їх незаконне всиновлення в російські сім'ї, це також про кейси, в яких воєнні злочини сконцентровані на жертвах цих злочинів, окремій території, що може зрости до рівня геноциду".

Також він наголосив, що про злочин геноциду свідчать наміри, які публічно озвучили президент РФ Володимир Путін та інші росіяни - "стерти українців як національність, їхню батьківщину, їхню культуру, їхню історію".

"Усе разом може дорости до злочину геноциду. Ми віримо, що він буде розслідуватися (як геноцид). Ми повинні працювати більше для того, щоб отримати повну базу доказів", - підсумував генпрокурор.

Відповідаючи на запитання про те, чи вірить він, що буде отримано конкретні докази умисного наміру РФ знищити українців як націю, Костін зазначив, що є кейси російських пропагандистів, які закликали до знищення українців. "І це тільки початок. Тому що ми розуміємо, що для того, щоб отримати сильний кейс не на міжнародному рівні, ми маємо бути відкритими, не обмежуватися своїм первинним розслідуванням... Ми маємо також працювати в інших напрямках, щоб зібрати всі докази геноциду, щоб розслідувати на національному рівні й на міжнародному рівні", - підсумував Костін.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА