20:52 03.11.2023

ВАКС обрав запобіжний захід двом підозрюваним у справі про заволодіння земельними ділянками у вигляді застави розміром 2,68 млн грн і 1,342 млн грн

2 хв читати
ВАКС обрав запобіжний захід двом підозрюваним у справі про заволодіння земельними ділянками у вигляді застави розміром 2,68 млн грн і 1,342 млн грн

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) за участю прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) обрав запобіжний захід ексдиректору держпідприємства та екскерівниці Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, яких підозрюють у заволодінні державними землями площею понад 320 га.

"Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, та обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді застави розміром 2,68 млн грн та 1,342 млн грн відповідно", - йдеться в телеграм-каналі САП.

Окрім цього, на осіб покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із Закарпатської області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору чи суду про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Як повідомлялося, 25 жовтня Антикорупційні органи України повідомили про підозру в заволодінні державними землями народному депутату України Роберту Горвату.

Також 24-25 жовтня 2023 року детективи НАБУ за погодженням із прокурором САП повідомили про підозру ще трьом особам, причетним до скоєння цього злочину: колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

У результаті реалізації схеми заволодіння ділянок загальною площею 323 га державі було завдано понад 123 млн грн збитків.

Дії осіб кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА