01:43 04.11.2023

Жовква обговорив з головою представництва НАТО посилення взаємодії України та Альянсу

1 хв читати
Жовква обговорив з головою представництва НАТО посилення взаємодії України та Альянсу

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква провів зустріч із головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір. 

Як повідомляє прес-служба президента, Жовква обговорив із Карен МакТір стан реалізації рішень нинішнього Вільнюського саміту НАТО, спрямованих на посилення взаємодії України з Альянсом та реалізацію євроатлантичних прагнень української держави.

"У цьому контексті було відзначено позитивні результати візиту Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до України 28 вересня, а також першого засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі 11 жовтня цього року", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили досягнутий прогрес у спільній роботі з підготовки проекту адаптованої річної національної програми та подальші кроки з метою започаткування імплементації цього ключового документа в рамках процесу досягнення повної взаємосумісності та підготовки до майбутнього членства України в Альянсі.

Крім того, Жовква та голова представництва НАТО обговорили реалізацію рішення Альянсу щодо розвитку комплексного пакету допомоги НАТО для України, в рамках якого надається нелетальна військова допомога, та нова багаторічна Програма допомоги для розвитку сектору безпеки та оборони України. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА