12:23 04.11.2023

Сирський: На Куп'янському напрямку ворог проводить перегрупування

2 хв читати
Сирський: На Куп'янському напрямку ворог проводить перегрупування

На ділянці Ягідне - Куп'янськ-Вузловий противник зазнав значних втрат, зупинив активні дії і наразі проводить перегрупування для відновлення свого наступу, заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Як повідомив Сирський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", ситуація на Східному напрямку залишається складною, ворог не полишає спроб знайти слабкі місця в нашій обороні. Зокрема, на Куп'янському напрямку противник здійснює постійні атаки штурмовими загонами, намагаючись витіснити українські війська із зайнятих позицій.

"Силами 6 загальновійськової та 1 танкової армій противник продовжує вести наступальні дії в районі Куп'янського лісу, Першотравневого та Орлянського. Нарощує зусилля із захоплення панівних висот, оволодіння Синьківки та створення сприятливих умов для захоплення Куп'янська", - зазначив генерал-полковник.

Крім того, противник здійснює штурмові дії на цьому напрямку із застосуванням штурмових загонів "Шторм "V" і "Шторм "Z" та поповнює втрати своїх військових частин особовим складом, який пройшов підготовку на полігонах у РФ.

"Південніше, на напрямку Ягідне - Куп'янськ-Вузловий противник зазнав значних втрат і зупинив активні дії. Нині на цій ділянці ворог проводить перегрупування для відновлення свого наступу. Накопичує резерви та концентрує артилерійські групи. Не припиняє інтенсивних артилерійських обстрілів", - заявив Сирський.

Він поінформував, що за останній тиждень на Куп'янському напрямку втрати окупантів сягнули в особовому складі 583 осіб, із них убитими - 220, пораненими - 358, 5 військовослужбовців противника захоплено в полон. Також за цей самий період на цьому напрямку противник втратив 46 одиниць техніки, з них 15 танків і 25 бойових броньованих машин.

Командувач наголосив, що оперативна обстановка дуже динамічна і потребує постійного контролю та прийняття рішень. За його словами, протягом двох днів він провів роботу в бригадах, які тримають оборону на цьому напрямку.

"Незважаючи на шалений тиск ворога, наші підрозділи мужньо утримують позиції. Ворогу завдано суттєвих втрат в особовому складі та техніці", - зазначив Сирський.

Він наголосив, що визначення задумів ворога та упередження його дій є одним із головних завдань, і повідомив, що було ухвалено низку важливих рішень для підвищення стійкості оборони.

"На місцях заслухав командирів бригад і командирів угруповань щодо стану справ. Після цього ми з командирами розробили кілька варіантів подальших дій і визначили порядок застосування наших сил і засобів. Було ухвалено низку важливих рішень, спрямованих на підвищення стійкості нашої оборони", - повідомив Сирський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА