07:06 05.11.2023

Припинення вогню Ізраїлем у Гази дасть змогу ХАМАСу перегрупуватися і відновити атаки - Блінкен

1 хв читати
Припинення вогню Ізраїлем у Гази дасть змогу ХАМАСу перегрупуватися і відновити атаки - Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час суботньої зустрічі з ключовими лідерами країн Близького Сходу знову висловився проти припинення вогню в Секторі Гази, заявивши, що, на думку США, припинення вогню зараз призведе до того, що ХАМАС зможе перегрупуватися і знову атакувати Ізраїль, повідомляє CNN.

"Натомість головний американський дипломат знову наголосив, що США підтримують "гуманітарні паузи" - концепцію, яку відкидають ізраїльські офіційні особи", - ідеться в публікації.

"Ми вважаємо, що гуманітарні паузи можуть стати найважливішими механізмами захисту цивільного населення, доставки допомоги, виведення іноземних громадян, водночас даючи змогу Ізраїлю досягти своїх цілей із ліквідації ХАМАС", - сказав Блінкен під час пресконференції, повідомляє "Голос Америки".

Під час виступу на тій же пресконференції, міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді заявив: "Ми не можемо допустити, щоб ця війна підірвала все, що було зроблено для встановлення справедливого миру в регіоні".

Сафаді закликав усі сторони до спільних дій, щоб "зупинити катастрофу, яка переслідуватиме регіон протягом багатьох поколінь".

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА