15:10 05.11.2023

Умєров підписав Концепцію військової кадрової політики, що передбачає рекрутинг замість призову

2 хв читати
Умєров підписав Концепцію військової кадрової політики, що передбачає рекрутинг замість призову

Міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України в телеграм-каналі.

"Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони протягом наступних п'яти років - як під час дії воєнного стану, так і в мирний час. Головний акцент концепції - гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція до євроатлантичного безпекового простору, сумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО", - зазначається в повідомленні.

До числа очікуваних результатів реалізації концепції включено перехід Збройних сил України на військову службу за контрактом і заміну строкової військової служби на інтенсивну військову підготовку громадян призовного віку. Очікується також, що в Україні функціонуватиме дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і мотивованим особовим складом.

Концепція також передбачає людиноцентричний підхід до управління кар'єрою військовослужбовців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку, гендерної рівності, а також рівні можливості чоловіків і жінок у ЗСУ.

Заплановано вдосконалення електронної системи військового обліку, автоматизовані та цифровізовані процеси управління персоналом, вдосконалене психологічне забезпечення, нову культуру взаємовідносин між командирами та підлеглими, ефективну та прозору систему грошового забезпечення військовослужбовців і забезпечення їх житлом та належні умови для переходу від військової кар'єри до цивільного життя військовослужбовців, які підлягають звільненню з військової служби.

Крім того, передбачено розширену співпрацю між українськими вищими навчальними закладами та вишами держав-членів НАТО і ЄС.

Моніторинг та оцінку результатів впровадження концепції здійснюватиме Комітет з питань кадрового менеджменту в системі Міністерства оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА