15:20 05.11.2023

Генерал Хоренко: Я не публічний, у політику не граю. Сенс мого життя - помста ворогам України

2 хв читати
Генерал Хоренко: Я не публічний, у політику не граю. Сенс мого життя - помста ворогам України

Сили спеціальних операцій (ССО) оприлюднили в неділю "7 тез бойового генерала Віктора Хоренка", відстороненого днями указом президента з посади командувача ССО.

Зокрема, одна з тез Хоренка, оприлюднених у телеграмах, звучить: "Про що я можу жалкувати - так тільки про те, що я не завершив спланованих операцій, не підтримав тих, хто на мене сподівався. Та це залежить не від мене, хоча я не можу не відчувати відповідальності за своїх людей".

"1. Є багато непоганих керівників в кабінетах. Але військами з кабінетів не командують. Не командують без досвіду. 2. Щоб зрозуміти, як долати ворога - треба вбити принаймні одного особисто. Я вбив багатьох. 3. Основна моя мета - боротися з ворогами України. Я не знаю чи ви почуєте щось про мою боротьбу, адже я ніколи не робив цього показово. Та я боротимуся. 4.Я не публічний, в політику не граю. Сенс мого життя - помста ворогам України", - зазначається в тезах.

Хоренко наголошує: "Важко, будучи ватажком, залишати свою зграю. Але вовк може полювати і наодинці. Головне, що завжди є на кого, ворогів у нас вистачає".

Головне для нього, за словами генерала, "бути чесним". "Я завжди був чесним і відкритим перед своїми військовослужбовцями. Це основне - вміти висловлювати одне одному власну думку, вміти дослухатися", - зазначив Хоменко в одній із тез.

Зі свого боку, тижневик "Дзеркало тижня" цитує The New York Times про те, що відставка генерала Хоренка "через голову" головкома ЗСУ підірвала авторитет головнокомандувача ЗСУ генерала Велерія Залужного. New York Times також зазначає, що, за словами самого Хоренка, Залужного про відставку поінформовано не було. Видання також пише, що американські партнери, які працювали з Хоренком, здивовані цим рішенням.

Як повідомлялося, 3 листопада президент України Володимир Зеленський звільнив Віктора Хоренка з посади командувача Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України і призначив на цю посаду Сергія Лупанчука.

Відповідні укази №727/2023 і 728/2023 від 3 листопада розміщено на сайті глави Української держави.

"Генерал Віктор Хоренко, який командував ССО, продовжить виконувати спецзавдання у складі ГУР Міністерства оборони України", - сказав Зеленський пізніше у відеозверненні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА