16:34 05.11.2023

Відкрито справу за фактом конфлікту поліцейського і прикордонника в Києві - прокуратура

2 хв читати

Київська міська прокуратура розпочала кримінальне провадження у зв'язку з оприлюдненням відео інциденту з військовослужбовцем у Шевченківському районному управлінні поліції столиці.

Як повідомляється на сторінці Київської міської прокуратури у Facebook у неділю, за фактом можливих неправомірних дій щодо військовослужбовця з боку співробітників поліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.2 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

"У мережі інтернет поширено інформацію про затримання військовослужбовця працівниками Шевченківського управління поліції ГУ НП у місті та вчинення ними протиправних дій, пов'язаних із заподіянням військовослужбовцю тілесних ушкоджень. Також було оприлюднено відео з приміщення територіального відділу поліції, на якому видно момент падіння військовослужбовця на підлогу. У межах слідства проводяться заходи щодо встановлення обставин інциденту, його учасників та можливих свідків. Також будуть опрацьовані записи камер відеоспостереження в Шевченківському управлінні поліції", - йдеться в повідомленні.

Раніше у пресслужбі поліції Києва повідомили, що під час патрулювання столиці в ніч на 3 листопада наряд правоохоронців виявив чоловіка, який перебував на вулиці в комендантську годину. Коли оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи, до них підійшов чоловік напідпитку в камуфляжі, почав агресивно поводитися і кілька разів штовхнув оперативника. Співробітник поліції запросив чоловіка пройти у відділок для перевірки його особи, однак той відмовлявся. Пізніше стало відомо, що чоловік несе службу в одному з прикордонних підрозділів.

Поліція Києва розпочала проведення службової перевірки за фактом конфлікту.

За повідомленнями ЗМІ, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що прикордонник, якого побили поліцейські, повертався до місця розташування з лікарні, де проходив обстеження після отримання на фронті контузії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА