19:24 05.11.2023

Нардепи від "Євросолідарності" внесли в Раду законопроєкт про виплати військовим після поранення або скорочення з військової служби - Гончаренко

2 хв читати
Нардепи від "Євросолідарності" внесли в Раду законопроєкт про виплати військовим після поранення або скорочення з військової служби - Гончаренко

Проєкт закону, який розширює коло військових, за якими має зберігатися грошове забезпечення за попередньою посадою і встановлюється щомісячна додаткова виплата, зареєстровано у Верховній Раді, повідомив народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

У своєму телеграм-каналі в неділю він повідомив, що йдеться про законопроєкт, зареєстрований за №10210. "Військовим після звільнення з посад у зв'язку зі скороченням, а також після поранення у зв'язку з несенням військової служби мають нараховуватися виплати", - наголосив Гончаренко.

Текст законопроєкту, зареєстрованого під таким номером 3 листопада, на сайті українського парламенту відсутній. Ініціаторами законопроєкту виступили Гончаренко, а також його колеги по фракції Володимир Ар'єв і Софія Федина.

Документ має назву "Проєкт закону про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов'язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану" щодо розширення кола осіб, яким зберігається виплата грошового забезпечення за попередньою посадою та встановлюється виплата щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану".

"Зараз велика проблема з неотриманням виплат для деяких категорій військових. Поки що гроші не нараховують тим, хто отримав поранення у зв'язку з несенням військової служби, але при цьому вони не перебувають у зоні бойових дій. Також для визнаних непридатними зі зняттям із військового обліку виплата в розмірі 20 100 грн. на час вирішення питання про звільнення не передбачена. Крім того, додаткову винагороду або збереження грошового забезпечення за попередньою посадою не отримують військові, які перебувають у розпорядженні командира після звільнення з посад у зв'язку з розформуванням (реформуванням) військової частини, або скорочення штатних посад, або відсутністю посад на які є можливість призначати військовослужбовців", - пояснив Гончаренко, додавши, що "треба виплавляти цю несправедливість".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА