Події

Екснардепа Микитася, підозрюваного в заволодінні коштами Міноборони, взяли під домашній арешт

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав для підозрюваного в заволодінні понад 300 млн грн коштів Міністерства оборони колишнього народного депутата Максима Микитася запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"ВАКС обрав запобіжний захід підозрюваному - цілодобовий домашній арешт", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

Водночас, як зазначили в прокуратурі, САП просила суд узяти екснардепа під варту з альтернативою застави 134 млн грн.

Згідно з рішенням суду на Микитася також покладено низку обов'язків: прибувати на вимогу до детектива, прокурора й суду, інформувати про зміну місця проживання й роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, здати документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Як повідомлялося, антикорупційні органи України повідомили про підозру колишньому народному депутату Максиму Микитасю, його помічнику, трьом військовослужбовцям і директору компанії в заволодінні 307 млн грн коштів Міністерства оборони.

"25 жовтня 2023 року за погодженням прокурора САП детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру в заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України народному депутату України VII скликання, його помічнику, а також директору підконтрольної компанії, трьом колишнім і діючим військовослужбовцям старшого та вищого офіцерського складу", - інформували в САП.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ