14:34 06.11.2023

ВАКС призначив заставу 26,8 млн грн нардепу Горвату, підозрюваному в заволодінні держземлями

2 хв читати
ВАКС призначив заставу 26,8 млн грн нардепу Горвату, підозрюваному в заволодінні держземлями

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 26,84 млн грн народному депутату, підозрюваному у справі про заволодіння державними землями, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"6 листопада 2023 року за участі прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату, якого спільно з іншими особами підозрюють у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на більш ніж 123 млн грн", - йдеться в повідомленні САП у понеділок.

За інформацією прокуратури, суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене з прокурором САП, й обрав депутату запобіжний захід у вигляді застави розміром 26,84 млн грн.

Також на підозрюваного покладено обов'язок прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора і суду, не відлучатись за межі території України без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

У повідомленні САП не зазначено імені депутата, йдеться про Роберта Горвата (депутатська група "Довіра").

Як повідомлялося, 25 жовтня антикорупційні органи України повідомили про підозру в заволодінні державними землями народному депутату України Роберту Горвату.

"24 жовтня 2023 року за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) прокурор за участю детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомив народному депутату України про підозру в заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі шкоди на більш ніж 123 млн грн", - йшлося в повідомленні САП у телеграм-каналі.

Також 24-25 жовтня 2023 року детективи НАБУ за погодженням із прокурором САП повідомили про підозру ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину: колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА