17:18 06.11.2023

ВПО, які розміщені в інтернатних закладах, мають право на соціальні виплати - Мінреінтеграції

1 хв читати

Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які знайшли прихисток в інтернатних закладах, а раніше перебували вдома або в лікарні, мають право на належні їм соціальні виплати, тобто на допомогу на проживання. Таке роз'яснення дало Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"На виплати мають право особи, які до переміщення та взяття їх на повне державне утримання на новому місці проживали у власному житлі та/або перебували в лікарні. Така внутрішньо переміщена особа має звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із заявою про поновлення (призначення) допомоги на проживання", - йдеться в повідомленні Мінреінтеграції в телеграм-каналі в понеділок.

"У разі, якщо вам відмовляють у таких виплатах, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію за коротким номером: 15-48 або на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляється, у 154 інтернатних закладах знайшли прихисток понад 5 тисяч переселенців. Значна частина з них - внутрішньо переміщені особи. Мінреінтеграції дало відповідне роз'яснення на запит фахівця із соціальної роботи одного з пансіонатів, оскільки "деяким особам, які перемістилися до пансіонату і раніше не перебували на повному державному забезпеченні, припинено виплати".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА