07:06 07.11.2023

Глава ESA запропонував створити європейський вантажний корабель для доставки вантажів на МКС

2 хв читати
Глава ESA запропонував створити європейський вантажний корабель для доставки вантажів на МКС

Глава Європейського космічного агентства (ESA) Йозеф Ашбахер запропонував раді міністрів відомства створити до 2028 року власний вантажний космічний корабель для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію (МКС).

"Я пропоную провести змагання між інноваційними європейськими компаніями, в рамках якого вони повинні будуть доставити вантажний космічний корабель на Міжнародну космічну станцію до 2028 року і повернути його на Землю", - сказав Ашбахер під час зустрічі ради міністрів країн-учасниць ESA.

Він додав, що корабель повинен мати можливість доставляти корисне навантаження, стикуватися зі станцією і повертатися в атмосферу.

"Службовий корабель може згодом бути доопрацьований до пілотованого корабля і виконувати польоти в інші місця як на низькій навколоземній орбіті, так і за її межами, якщо так вирішать держави-учасниці (угоди ESA)", - зазначив глава космічного відомства.

Ашбахер наголосив, що питання з державним фінансуванням уже вирішено, і він розраховує на інвестиції в проєкт від приватних компаній.

У 2008-2015 роках агентство експлуатувало власний вантажний корабель Automated Transfer Vehicle (ATV), який міг доправляти на станцію близько 7,6 тонн корисного навантаження.

Згодом держави-учасниці угоди відмовилися продовжити розробку ATV, а потім доопрацювати його до пілотованого. Натомість було ухвалено рішення зосередитися на розробці європейського службового модуля для американського пілотованого корабля Orion, який планується використовувати в польотах на Місяць у рамках програми Artemis ("Артеміда").

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА