12:46 07.11.2023

СБУ затримала депутата від забороненої ОПЗЖ, який займався рекетом у Вінниці

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки України затримали злочинне угруповання, яке займалося рекетом для контролю аграрного бізнесу в регіоні, серед затриманих - депутат Вінницької райради від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя".

"Служба безпеки веде системну боротьбу з організованою злочинністю, яка намагається проникнути в органи місцевого самоврядування. У результаті комплексних заходів у Вінниці нейтралізовано кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось "підім’яти" під себе аграрний бізнес у регіоні", - йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі у вівторок.

В українській спецслужбі зазначають, що серед затриманих - депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії "ОПЗЖ", і двоє його спільників - працівників Муніципальної варти міськради.

"Усі троє під керівництвом свого ватажка – місцевого кримінального авторитета – займалися рекетом серед підприємців. Під час розбою вимагали з потерпілих гроші як регулярну "данину", а у разі відмови – погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна", - зазначено в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання $9 тис. неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії.

"Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити "борг", - уточнюють у СБУ.

Співробітники СБУ затримали всіх учасників банди за місцями їх перебування в обласному центрі. Під час обшуку в помешканні затриманого депутата вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси. А в його подільників виявлено готівку та чорнові записи "боржників".

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє з них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою.

Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряють причетність банди до скоєння інших злочинів на території області.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА