18:06 08.11.2023

Генпрокурор: Необхідно об'єднати зусилля з розслідування незаконного утримання РФ цивільних та їх звільнення

2 хв читати
Генпрокурор: Необхідно об'єднати зусилля з розслідування незаконного утримання РФ цивільних та їх звільнення

Генеральний прокурор України Андрій Костін наголошує на важливості об'єднання зусиль із розслідування фактів незаконного утримання агресором цивільних заручників та їх звільнення.

Як повідомляється в телеграм-каналі Офісу генпрокурора, Костін провів робочу зустріч із залученням широкого кола зацікавлених сторін, що ініціює започаткування стратегічної комунікації задля повернення українських цивільних із РФ та тимчасово окупованих територій.

"Генпрокурор наголосив на необхідності обʼєднання зусиль для документування та розслідування незаконного утримання росією цивільних і, що найголовніше, звільнення та повернення громадян", - ідеться в повідомленні відомства.

"Батьки чекають на депортованих дітей, діти чекають на депортованих та примусово утримуваних батьків. У рф та на тимчасово окупованих територіях людей масово піддають тортурам, позбавляють допомоги адвоката та доступу до правосуддя, інформації й можливості спілкування з близькими", - наведено в повідомленні слова генпрокурора.

В Офісі генпрокурора зазначають, що під час обговорення проблеми цивільних заручників визначено два ключові завдання. "На міжнародному рівні – створити дієві механізми для повернення утримуваних. Для цього потрібно привернути увагу світової спільноти до проблеми та взаємодіяти з партнерами. На національному рівні – посилювати інституційну спроможність розслідувати, збирати та аналізувати інформацію, а також вдосконалювати механізми допомоги постраждалим та їхнім близьким", - зазначено в повідомленні.

Керівництво правоохоронних органів, відповідних міністерств і відомств запевнило в готовності підтримати всі ініціативи.

У повідомленні відомства уточнюється, що участь в обговоренні національного рівня взяли представники уряду, парламенту, правоохоронних органів та неурядових громадських організацій експертного рівня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Кількість загиблих унаслідок удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до п’яти

У рятувальних роботах на місці удару РФ по гіпермаркету в Харкові беруть участь шість екіпажів ТЧХУ

Генштаб: Кількість ворожих наступальних і штурмових дій зросла до 99, найбільше на куп'янському, покровському та курахівському напрямках

Унаслідок удару по центру Харкова постраждали 18 осіб, підліток у важкому стані

Президент Естонії: Найголовніше - зупинити російську військову машину

Кількість загиблих у результаті удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до чотирьох

Кількість загиблих унаслідок удару по гіпермаркету в Харкові зросла до трьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА