21:43 08.11.2023

Зеленський хоче бачити Мексику серед країн, які допомагають Україні чинити опір і вижити

1 хв читати
Зеленський хоче бачити Мексику серед країн, які допомагають Україні чинити опір і вижити

Українці хотіли б бачити чітку позицію уряду Мексики стосовно терористичних дій російського керівництва, сказав президент України Володимир Зеленський, виступаючи в середу по відеозв'язку перед мексиканськими студентами.

"Мексика - одна з провідних країн, що має великий авторитет у Латинській Америці та країнах Карибського басейну. Я впевнений, що ця держава сьогодні не може залишатися осторонь від злочинів, кривавої і невиправданої війни, розв'язаної Росією проти України", - сказав він.

"Ми хочемо бачити Мексику серед країн, які не лише на словах засуджують російську агресію, а й серед тих, хто допомагає нам чинити опір і виживати", - сказав він.

За словами Зеленського, "ця допомога може бути різною". "Ми знаємо, що Мексика - нейтральна країна, яка дотримується принципу невтручання у справи інших країн, але нейтралітет не означає байдужість. Ми запрошуємо Мексику приєднатися до гуманітарних зусиль із подолання наслідків агресії. В еколого-гуманітарній сфері - щодня відновлювати в нашій країні те, що зруйновано", - запропонував Зеленський.

Він також висловив вдячність Мексиці за участь у нещодавній зустрічі дипломатичних радників, присвяченій реалізації Формули миру, яка відбулася на Мальті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА