04:12 09.11.2023

НКЕК спростила доступ до кабельної каналізації

1 хв читати

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), спростила доступ до кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж.

Регулятор зареєстрував у Міністерстві юстиції Положення про кабельну каналізацію електронних комунікацій, затверджене постановою НКЕК 6 вересня 2023 року №342, повідомила прес-служба НКЕК у Facebook.

Документом регулюються питання надання та отримання доступу до кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж та їх надання та отримання у користування.

"Положення спрямоване на спрощення умов ведення діяльності або започаткування бізнесу у сфері електронних комунікацій, створення умов для розвитку інфраструктури електронних комунікаційних мереж", - пояснюється в повідомленні НКЕК.

Норми документа дозволять суттєво скоротити терміни отримання доступу до кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж. Очікується, що вони скоротяться з нинішніх трьох-чотирьох місяців до тижня-двох. Крім того, дозволить автоматизувати процеси обліку прокладених кабелів електронних комунікацій та іншого супутнього обладнання, оптимізувати пошук трас прокладання електронних комунікацій, що дозволить замовникам самим вибирати такі траси з урахуванням своїх потреб.

Проект положення розроблено у взаємодії з учасниками ринку, зацікавленими сторонами та громадськістю.

При розробці документа враховано 70% із понад 40 пропозицій та зауважень фахівців "Української асоціації операторів зв'язку "Телас", Інтернет Асоціації – ІнАУ, Телекомунікаційної палати України та компанії "Укртелеком".

Документ набуде чинності з моменту опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА