13:23 09.11.2023

У поїзді Чоп-Прага компанії RegioJet буде 140 місць

2 хв читати
У поїзді Чоп-Прага компанії RegioJet буде 140 місць

Рейс Чоп-Прага чеської залізничної компанії RegioJet в Україні включатиме три вагони на 140 місць, повідомив власник залізничної компанії Радім Янчура в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"На першому етапі плануємо три вагони на 140 місць, з них 80 місць у спальних вагонах, 60 місць - у вагонах із місцями для сидіння. Обмеженням зараз є можливість митного оформлення в Словаччині. Поступово будемо збільшувати пропозицію місць", - сказав Янчура.

За його словами, ціна квитка становитиме близько EUR25. Час у дорозі - 13 годин 30 хвилин, включно з паспортним контролем на словацькому кордоні.

Вагони з Чопа прямуватимуть у складі поїзда Прага-Кошиці, який складається з 18 вагонів.

"Більшу частину часу пасажири проведуть у ліжку. Вони будуть забезпечені сніданком і вечерею в потязі. Також пасажири отримають безкоштовну воду і каву, матимуть доступ до Wi-Fi, що входить у вартість квитка", - запевнив Янчура.

Власник RegioJet не назвав точної дати запуску рейсу, уточнивши, що квитки надійдуть у продаж за три тижні до початку його виконання.

Дата запуску поїзда зараз залежить від рішень "Укрзалізниці".

"Поки що невідомо (щодо дати першого рейсу поїзда - ІФ-У). RegioJet готовий у будь-який момент, і я вірю, що потяги поїдуть цього року", - сказав Янчура.

Він уточнив, що RegioJet отримуватиме доходи від перевезень, але буде вносити для "Укрзалізниці" плату за доступ до інфраструктури.

Раніше голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що RegioJet виконуватиме рейс Чоп-Прага в Україні з листопада. За його словами, польській компанії SKPL, яка виконує рейс Рава-Руська-Варшава, платить "Укрзалізниця", яка, зі свого боку, отримує кошти від продажу квитків. З RegioJet, за його словами, модель розподілу доходів іще обговорюється.

Заснована в березні 2009 року компанія RegioJet a.s. є найбільшим приватним залізничним перевізником у Центральній і Східній Європі, а також другим за величиною після Flixbus автобусним перевізником на внутрішніх (між містами Європи) та міжнародних маршрутах. Компанія виконує залізничні перевезення з 2011 року. Із січня до вересня RegioJet перевезла в автобусах і поїздах 8,4 млн пасажирів.

З 1 березня 2022 року RegioJet виконує рейси Прага-Краків-Перемишль, де здійснюється пересадка на поїзд "Укрзалізниці" до Києва. Щомісяця цим рейсом подорожують до 30 тис. пасажирів, заповнюваність, за даними компанії, - 95%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА