13:26 09.11.2023

У Києві за перші два місяці осені демонтували майже 1850 незаконно встановлених елементів благоустрою

2 хв читати

З вересня у столиці демонтували майже 1 850 елементів благоустрою, які розміщувалися на вулицях без дозвільних документів, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на в.о. директора комунального підприємства "Київблагоустрій" Андрія Коваля.

"Усім власникам тимчасових споруд інспектори благоустрою попередньо вносили приписи. Вимога – у зазначений термін надати дозвільні документи або самостійно демонтувати ТС та відновити благоустрій. Якщо документи не надходять до КП "Київблагоустрій", фахівці підприємства здійснюють демонтаж за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва", - зазначається в повідомленні.

Від початку осені найбільше було демонтовано тимчасових споруд сезонної торгівлі - майже 1300 елементів благоустрою. Це пов'язано з тим, що під час осіннього періоду збору врожаїв на вулицях столиці з'являється дедалі більше торгівлі "з землі".

"Демонтажі незаконних елементів благоустрою відбуваються щодня. До нашого підприємства часто надходять скарги щодо розміщення незаконних МАФів і стихійної торгівлі на газонах, зупинках, у переходах чи просто на пішохідних зонах. Така торгівля заважає вільному пересуванню містян та псує естетику столичних вулиць", - розповів Коваль.

Він додав, що за цей період фахівці підприємства спільно з власниками, які самостійно прибрали свої тимчасові споруди, також демонтували 113 засобів пересувної торгівлі (автолавки), більше ніж 250 тимчасових споруд та інші елементи, які розміщувалися в столиці незаконно.

Усі демонтовані елементи благоустрою перевозяться і зберігаються на майданчиках для тимчасового зберігання безхазяйного майна комунального підприємства "Київблагоустрій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА