14:32 09.11.2023

Шістьох бойовиків, які штурмували позиції ЗС України під Авдіївкою і Бахмутом, засуджено до реальних тюремних термінів

2 хв читати
Шістьох бойовиків, які штурмували позиції ЗС України під Авдіївкою і Бахмутом, засуджено до реальних тюремних термінів

Суд визнав винними і засудив до реальних тюремних термінів шістьох бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ і були взяті в полон, серед них - раніше засуджені за інші злочини.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні строки ув'язнення отримали ще 6 зрадників, які вступили до окупаційних військ РФ і воювали проти України. Серед них - колишні в'язні-кримінальники та бойовики зі штурмових підрозділів міноборони РФ під назвою "Шторм Z"", - ідеться в повідомленні української спецслужби в четвер.

За інформацією СБУ, зловмисники потрапили в полон українських захисників під час боїв поблизу Авдіївки та Бахмута.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними в державній зраді, колабораційній діяльності, участі в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях і двом призначив 12 років тюремного ув'язнення, а ще чотирьом - 15.

У СБУ уточнюють, що на початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисники приєдналися до підрозділів Південного військового округу збройних сил РФ.

"Один із засуджених - мешканець Макіївки, який вступив до 113-го стрілецького полку мобілізаційного резерву країни-агресора. У його складі займався облаштуванням блокпостів та інших фортифікаційних споруд у Новій Каховці Херсонської області. Потім його призначили на посаду командира відділення і перекинули на східний фронт для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ", - наголошується в повідомленні.

Ще двох бойовиків, як інформують в СБУ, призначили на посади стрільців до батальйону "Шторм Z", вони брали участь у боях на запорізькому напрямку, а потім у Донецькій області.

Згідно з повідомленням спецслужби, четвертий зловмисник написав "заяву про помилування" з окупаційної "Торецької виправної колонії "ДНР" і був записаний до ворожого підрозділу "Восток".

Ще один бойовик "мобілізувався" до лав окупантів, де отримав посаду помічника гранатометника, а після проходження курсу підготовки його відправили на бойові позиції неподалік селища Піски під Авдіївкою. Шостий фігурант підписав контракт із Міноборони РФ і вступив до лав 114-ї окремої мотострілецької бригади з РФ, яка була задіяна в штурмі позицій українських військ у Покровському районі Донецької області.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Полтавській, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА