19:29 09.11.2023

Франція готова допомогти Україні в гуманітарному розмінуванні - МЗС Франції

2 хв читати
Франція готова допомогти Україні в гуманітарному розмінуванні - МЗС Франції

Франція має низку пропозицій щодо гуманітарного розмінування України і має намір направити до свого посольства в Україні радника, який займатиметься цими питаннями, повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

"Ми вдячні за політичну, гуманітарну та військову підтримку, яку Україна отримала від Франції з початку російської агресії. Зокрема за допомогу та співпрацю у сфері гуманітарного розмінування, підготовку наших піротехніків. Ми бачимо велику зацікавленість французьких компаній до роботи в Україні у сфері розмінування, відновлення, зацікавленість у налагодженні контактів і створенні спільних підприємств з українським бізнесом", - сказала перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко на зустрічі з міністром внутрішніх справ Франції Жеральдом Дерманеном у Парижі в четвер.

За інформацією Дерманена, кілька французьких компаній із галузі гуманітарного розмінування вже працюють в Україні. Інші французькі компанії також розглядають таку можливість. Уряд Франції буде спілкуватися з ними, щоб вони активніше включалися в цей процес.

Згідно з повідомленням, Франція також готова тренувати українських піротехніків. Зокрема, саперів, які спеціалізуються на підводному розмінуванні. Крім того, у країні добре розвинене навчання собак, які допомагають у розмінуванні, тож французькі фахівці готові надати Україні допомогу і в цьому напрямі.

Українська сторона повідомила про зацікавленість в інвестиціях, створенні спільних підприємств, довгостроковому кредитуванні, програмах страхування військових ризиків.

Окремо було обговорено питання спрямування заморожених активів держави-агресора на відновлення або відшкодування збитків, завданих Росією.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА