19:43 09.11.2023

Кількість вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси продовжує зростати

2 хв читати
Кількість вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси продовжує зростати

Кількість вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси продовжує зростати, за тиждень вона збільшилася на 26,3% - до 5,341 тис., повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" (УЗ) Валерій Ткачов у фейсбуці у четвер.

"Продовжує зростати кількість вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси - за минулий тиждень показник зріс із 4,227 тис. вагонів до 5,341 тис. вагонів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси за зазначений звітний період зріс удвічі до 815 вагонів на добу (в/д). Протягом тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси коливався 750-970 в/д.

Відвантаження в напрямку портів зростають завдяки роботі тимчасового коридору в/з портів Великої Одеси, зазначив Ткачов. За його словами, переважно завдяки відновленню роботи Чорноморських портів у вересні УЗ перевезла на експорт 3,58 млн т вантажів, а вже в жовтні цей обсяг зріс до 4,87 млн т.

"Крім зерна, у напрямку Чорноморських портів із середини жовтня поїхали руда і метали. Очікую, що в листопаді, якщо коридор працюватиме, у нас ще більше зростуть перевезення на експорт зернових і руди і, можливо, металопродукції", - сказав Ткачов.

На тлі зростання кількості вагонів у напрямку портів Великої Одеси, черга вагонів у напрямку Дунайських портів знижується.

Черга вагонів у напрямку порту "Ізмаїл" зменшилася на 34,89% до 825 вагонів.

Середньодобовий показник розвантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл за тиждень зменшився на 7% до 159 в/с.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА