20:01 09.11.2023

Спецпрокуратура оскаржить рішення суду не застосовувати запобіжного заходу до старшого помічника заступника головкома ЗСУ, який подарував Частякову гранати

1 хв читати

 Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону має намір оскаржити рішення Печерського районного суду м. Києва не застосовувати запобіжного заходу старшому помічнику заступника головнокомандувача Збройних сил України, який подарував помічнику головнокомандувача Геннадію Частякову шість бойових гранат, від вибуху однієї з яких той загинув на місці.

Як повідомляє пресслужба спецпрокуратури в четвер, 8 листопада старшому помічнику заступника головкома повідомлено про підозру.

"09.11.2023 Печерський районний суд за підсумками розгляду клопотання спецпрокуратури відмовився застосовувати щодо підозрюваного запобіжний захід. Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону готують апеляційну скаргу на вказану ухвалу слідчого судді", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 6 листопада 2023 року під час розпакування подарунка стався підрив гранати, унаслідок чого Частяков загинув. Наступного дня Офіс генпрокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за ДБР. Досудове слідство триває, працівники ДБР установлюють усі факти, пов'язані з трагічною подією, і наразі не відкидають жодної з версій, зазначено в повідомленні.

У повідомленні не наведено імені підозрюваного. Раніше повідомлялося з посиланням на джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах, що подаровані Частякову гранати входили в "подарунковий набір" його колеги полковника Тимченка. За його інформацією, Тимченко вже дав свідчення, що сам вирішив зробити такий подарунок і поклав у дерев'яну коробку пляшку віскі Black Label і шість гранат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА